Chiriile in Bucuresti: mai accesibile ca niciodata

Inchirierea unei locuinte pe termen lung este un demers specific stilului de viata occidental, care a cunoscut o dezvoltare insa si la noi, in Romania, in ultimii ani. In general, elevii si studentii sunt cei care opteaza pentru un asemenea stil de viata, deoarece fie nu au reusit sa ocupe un loc in camine, fie isi doresc mai mult confort, in schimbul caruia, bineinteles, va trebui sa cheltuiasca o suma mai mare de bani.

Din punct de vedere al chiriilor, Bucuresti este, in mod surprinzator, unul dintre cele mai ieftine orase ale lumii.  La polul opus se inscriu New York, Oslo si Geneva, in timp ce capitala tarii noastre se afla la acelasi nivel cu orase din Egipt, Malaezia sau Filipine.

In plus, pretul chiriilor a scazut cu un sfert in ultima perioada, din cauza crizei, singurele apartamente de inchiriat cu preturi stabile fiind cele din zona de nord, apartamentele noi din ansambluri rezidentiale bine situate si o buna parte din centrul vechi al capitalei.

La fel precum Timisoara, Iasi sau Cluj, vara aduce si in Bucuresti o micsorare a chiriilor, ca urmare a plecarii studentilor in vacanta. In mod evident insa, chiriile vor creste in toamna, odata cu revenirea cererii masive de garsoniere si apartamente cu 2, 3 camere.

Chiriile in Bucuresti variaza in functie de suprafata, numarul de camere, utilitati si confort. Cele mai ieftine sunt garsonierele, care incep de la 150 de euro pe luna si se ridica pana la 300 de euro. Pentru apartamentele cu doua camere, chiriile variaza intre 250 de euro si 450 de euro. Inchirierea apartamentelor cu mai multe camere incepe de la 300 de euro si se intinde pana la 500 de euro.

Bineinteles, chiriile fluctueaza in functie de situatia pietei. Cel mai stabil cartier din Bucuresti din punctul de vedere al chiriilor este de departe Drumul Taberei, fluctuatiile chiriilor de la un an la altul fiind de ordinul a 5 sau 10 euro. De altfel, cele mai ieftine garsoniere si apartamente de inchiriat pot fi gasite in zona Rahova, urmata de Crangasi, Drumul Taberei si Militari.

Bineinteles, exista si chirii care se afla la polul diametral opus unde se solicita sume incomparabil mai mari. Bucurestiul este un oras al extremelor, unde poti cumpara o garsoniera cu 100.000 de euro sau poti plati o chirie la apartamente de lux, din ansambluri rezidentiale, de pana la 3000 de euro, ceea ce inseamna 36.000 de euro pe an. Astfel de apartamente pot fi gasite in zona Dorobanti, Herastrau si au numeroase facilitati, dintre care enumeram doar cateva:

piscina, terasa, loc de parcare subteran, paza 24/24h, supraveghere video, centrala termica proprie si desigur, suprafete generoase de peste 200 mp,  care va stau la dispozitie, daca, bineinteles, va tin buzunarele.

Category : Blog

Victoria Invest Imobiliare

Oferim spre inchiriere garsoniere si apartamente noi, 2 camere, 3 camere si 4 camere, mobilate sau nemobilate in diferite ansambluri rezidentiale. ASMITA GARDENS - GARSONIERE, 2 SI 3 CAMERE; CENTRAL PARK - 2 SI 3 CAMERE; CITY CENTER - 2 CAMERE; CONFORT PARK - 2 SI 3 CAMERE; DIAMOND PARK - 4 CAMERE; GREENFIELD - 2 CAMERE; IRIS RESIDENCE - 3 CAMERE; METROPOLIS RESIDENCE - 2 SI 3 CAMERE; NEW TOWN - 2 CAMERE; ROSE GARDEN - 2 CAMERE; ORHIDEEA GARDENS - 2 CAMERE;

Stiri / Diverse / Statistici

STIRI SI NOUTATI IMOBILIARE
IMOBILIARE BUCURESTI - Anunturi Imobiliare

Trimite unui prieten

Email Agent