Chirii pentru studenti

Viata de student a fost si va fi mereu una stramtorata. Studentia este o perioada a marilor evenimente, a marilor distractii, a marilor examene, a marilor iubiri, dar si a marilor dificultati financiare si, mai nou, a marilor chirii. Asta deoarece tot mai multi studenti renunta la viata de camin in favoarea uneia mai confortabile, intr-o garsoniera sau intr-un apartament inchiriat.

Principalele centre universitare din Romania sunt, in mod evident, Bucuresti, Constanta, Cluj-Napoca, Timisoara si Iasi. In aceastea, piata imobiliara este influentata mult mai mult decat in alte orase de structura anului scolar si de drumurile studentilor. Astfel, pe timpul verii, cand facultatile sunt in vacanta, chiriile apartamentelor si garsonierelor din aceste orase scad vertiginos, pentru a reveni insa la preturile initiale odata cu revenirea cererii.

La inceperea anului universitar, sau chiar cu cateva saptamani inaintea acesteia, tinerii studenti pornesc intr-o cautare acerba dupa garsoniera sau apartamentul perfect, care sa aiba toate facilitatile, fara a fi insa extraordinar de scump. Acesta poate fi un demers destul de dificil, inchirierea chiar si a unei garsoniere cu o suma de sub 200 de euro pe luna fiind aproape imposibila in oricare dintre centrele universitare amintite mai sus.

In Iasi, de exemplu, este extraordinar de dificil sa gasesti o garsoniera cu mai putin de 200 de euro. Mai toti proprietarii cer o chirie cel putin egala cu aceasta suma si adesea este solicitata chiria in avans sau chiar o suma de garantie, care poate constitui 50 sau chiar 100% din suma integrala a chiriei pe o luna. De obicei, cele mai cautate locatii pentru locuinte de inchiriat in Iasi sunt zona parcului Copou sau in Centrul Civic, datorita proximitatii acestora fata de Universitatile de aici.

In schimb, in Constanta este posibil sa gasiti o garsoniera cu doar 150 de euro pe luna, in apropiere de statiunea Mamaia.

Cluj-Napoca este un centru universitar in care chiriile nu sunt chiar atat de aspre. Inchirierea unui apartament cu doua camere se poate face cu o suma incepand de la 200 de euro, in timp ce 140 de euro lunar vor fi suficienti pentru inchirierea unei garsoniere complet utilate si mobilate.

La polul opus, in Timisoara preturile sunt putin mai piperate pentru buzunarele bietilor studenti. Nu veti gasi o garsoniera de inchiriat cu mai putin de 150 de euro. Ca locatie, recomandabile sunt zonele Take Ionescu, Aradului, Pietei Verzi langa Parcul Soarelui sau langa Piata Doina.

Acestea sunt ofertele din centrele universitare. Dragi studenti, sta la latitudinea voastra alegerea pe care o veti face pentru studiile voastre!

Category : Blog

Victoria Invest Imobiliare

Oferim spre inchiriere garsoniere si apartamente noi, 2 camere, 3 camere si 4 camere, mobilate sau nemobilate in diferite ansambluri rezidentiale. ASMITA GARDENS - GARSONIERE, 2 SI 3 CAMERE; CENTRAL PARK - 2 SI 3 CAMERE; CITY CENTER - 2 CAMERE; CONFORT PARK - 2 SI 3 CAMERE; DIAMOND PARK - 4 CAMERE; GREENFIELD - 2 CAMERE; IRIS RESIDENCE - 3 CAMERE; METROPOLIS RESIDENCE - 2 SI 3 CAMERE; NEW TOWN - 2 CAMERE; ROSE GARDEN - 2 CAMERE; ORHIDEEA GARDENS - 2 CAMERE;

Stiri / Diverse / Statistici

STIRI SI NOUTATI IMOBILIARE
IMOBILIARE BUCURESTI - Anunturi Imobiliare

Trimite unui prieten

Email Agent